Mierea de albine - Produsele stupului - Produse Apicole |
![]() |
Apiterapia - Tratarea bolilor cu produse apicole - Mierea de albine |
Scris de Administrator |
Duminică, 31 Octombrie 2010 |
Vizualizări: 5864 |
Mierea de albine![]() Mierea este regasita pe tot parcursul istoriei umanitati ea contribuind la bunastarea omului pentru care a reprezentat si reprezinta un aliment sanatos, dar cunoscuta in egala masura pentru numeroasele sale aplicatii terapeutice. ![]() Sursa: Pliant - Suplimente Nutritive si Cosmetice din Produsele Stupului - ICD Apicultura Calitatile mierii - medicament si aliment pretiosCalitatile mierii sunt cunoscute inca din antichitate. Tracii numeau mierea hrana vie, pentru ca se asimileaza usor si are un continut in microelemente similar cu cel al sangelui uman.![]() In caz de stenocardie, bolnavii vor lua, de trei ori pe zi, cate o lingura din urmatorul amestec: 100 g suc de aloe, 300 g miere, 500 g nuci pisate si sucul de la una-doua lamii. In hipertonie, medicina populara recomanda ca mierea sa fie luata cu suc de legume: sfecla, morcovi, hrean. Se ia, timp de doua luni, cate o lingura, de doua-trei ori pe zi, cu o ora inainte de masa sau la doua-trei ore dupa masa. ![]() In scop profilactic, se prepara un amestec de miere, suc de ceapa si de hrean, in cantitati egale. Din acest amestec se ia cate o lingura, de trei ori pe zi, inainte de masa. Mai multe informatii albina melifera (apis mellfera): http://ro.wikipedia.org/wiki/Apis_mellifera
|